Правильный перевод: The bus is to come soon.

+a) Автобус должен скоро прибыть.

b) Автобус должен был скоро прибыть.

c) Автобус может скоро прибыть.

d) Автобус мог скоро прибыть.

273. Правильный вариант: He may start his own business.

a) Он хочет начать своё собственное дело.

b) Он хотел начать своё собственное дело.

+c) Ему разрешают начать своё собственное дело.

d) Ему разрешили начать своё собственное дело.

274. Правильный вариант: They might start their own business.

a)Они хотят начать своё собственное дело.

+b) Им разрешили начать своё собственное дело.

c) Они могут начать своё собственное дело.

d) Они должны начать своё собственное дело.

275. Правильный вариант: Are they allowed to visit him?

a) Им разрешили навестить его.

b) Им разрешили навестить его?

c) Им разрешают навестить его.

+d) Им разрешают навестить его?

276. Правильный вариант: Were they allowed to visit you?

a) Им разрешили навестить тебя.

+b) Им разрешили навестить тебя?

c) Им разрешают навестить тебя.

d) Им разрешают навестить тебя?

277. Правильный вариант: We are allowed to visit her.

a) Мы разрешаем навестить её.

+b) Нам разрешают навестить её

c) Мы запрещаем навестить её.

d) Нам запрещают навестить её.

278. Правильный вариант: She was allowed to visit you.

a) Она разрешила навестить тебя.

+b) Ей разрешили навестить тебя.

c) Она запретила навестить тебя.

d) Ей запретили навестить тебя.

279. Правильный вариант: Your sister is able to drive a car.

+a) Твоя сестра может водить машину.

b) Твоя сестра могла водить машину

c) Твоя сестра может водить машину?

d) Твоя сестра могла водить машину?

280. Правильный вариант: Is your brother able to drive a car?

a) Твой брат может водить машину.

+c) Твой брат может водить машину?

b) Твой брат мог водить машину.

d) Твой брат мог водить машину?

281. Правильный вариант: There … papers on the table.

a) do

b) does

c) is

+d) are

282. Правильный вариант: A young man … hired by supermarket.

+a) is

b) am

c) were

d) do

283. Правильный вариант: A young man … hired by supermarket last week.

a) is

+b) was

c) were

d) am

284. Правильный вариант: My … working day was hard.

+a) first

b) two

c) four

d) ten

285. Правильный вариант: Her … working week was interesting.

a) two

+b) second

c) three

d) ten

286. Правильный вариант: My brother is a student of the … course.

a) two

b) three

+c) third

d) five

287. Правильный вариант: His sister is a student of the … course.

a) two

b) three

c) four

+d) fifth

288. Правильный вариант: There are … books in my bag now.

+a) five

b) fifth

c) first

d) third

289. Правильный вариант: There are … new books on my table.

a) second

+b) two

c) first

d) fifth

290. Правильный вариант: The cabinet of our dean is situated on the … floor.

a) two

+b) second

c) three

d) six

291. Правильный вариант: It is difficult … pass exams.

+a) to

b) by

c) in

d) on

292. Правильный вариант: It was difficult … pass exams good.

a) by

b) on

+c) to

d) in

293. Правильный вариант: He … meet the delegation tomorrow.

+a) will have to

b) had to

c) could

d) might

294. Правильный вариант: I like … take part in students’ activities.

+a) to

b) on

c) for

d) at

295. Правильный вариант: He liked to take … in the students’ life.

+a) part

b) rule

c) role

d) right

296. Правильный вариант: There are … departments in our enterprise.

+a) five

b) fifth

c) second

d) first

297. Правильный вариант: I read additional texts in English.

+a) дополнительные тексты

b) дополнять тексты

c) дополнял тексты

d) дополняет тексты

298. Правильный вариант: The firm prolongs its license.

a) фирменная пролонгация

+b) фирма продлевает

+c) фирма пролонгирует

d) фирма отзывает

299. Правильный вариант: The license will be prolonged.

a) продлевается

b) продлена

+c) будет продлена

d) продлевает

300. Правильный вариант: Your enterprise is a successful one.

+a) предприятие

b) цена

c) ценность

d) предприиимчивость

Открытая форма -125 тестов

301. Professor Kovalenko is our …

Ответ: director

302. Summer is my favorite …

Ответ: season

303. Winter is her favorite …

Ответ: season

304. Spring is his favorite …

Ответ: season

305. Autumn is your favorite …

Ответ: season

306. Snow falls … the earth.

Ответ: onto

307. My friend studies … the Pedagogical University.

Ответ: at

308. My friend studies … the Law Faculty .

Ответ: at

309. Her sister studies … the Faculty of Economics.

Ответ: at

310. I want … become a good specialist.

Ответ: to

311. My friend wants … become a doctor of sciences.

Ответ: to

312. My sister wants … become a doctor.

Ответ: to

313. His brother wants … become a layer.

Ответ: to

314. There are many faculties … our university.

Ответ: in

315. There are many beautiful streets … our town.

Ответ: in

316. There are many books … our library.

Ответ: in

317. In summer we pass tests and …

Ответ: exams

318. Medvedev is the President of …

Ответ: Russia

319. D. Medvedev is our …

Ответ: President

320. “Gasprom” … the biggest enterprise in our region.

Ответ: is

321. I read books in English …

Ответ: language

322. My boss studies English …

Ответ: language

323. There … 35 colleges in the Oxford University.

Ответ: are

324. We have 2 seminars … Monday.

Ответ: on

325. I leave … Minsk.

Ответ: for

326. I like … go to the theatre.

Ответ: to

327. The White House is the … of American President.

Ответ: residence

328. I like to … books.

Ответ: read

329. Kate doesn’t like to … letters.

Ответ: write

330. On the Russian territory there are 9 time …

Ответ: zones

331. The … of Moscow is over 10 mln people.

Ответ: population

332.Moscow is the largest scientific and cultural …


333. The national symbol of Russia is two-headed …

Ответ: eagle

334. The Russian Federation is a multinational …

Ответ: state

335. There are three branches of …

Ответ: power

336. The national symbol of Russia is the white-blue-red …

Ответ: flag

337. Our region is rich in natural …

Ответ: gas

338. The judicial power belongs to the … of courts.

Ответ: system

339. The Russian Federation is headed … the President.

Ответ: by

340. The Volga is the longest … in Russia.

Ответ: river

341. Baikal is the deepest …

Ответ: lake

342. Our country has a multiparty …

Ответ: system

343. The executive … belongs to the government.

Ответ: power

344. 12 seas … our land.

Ответ: wash

345. The Orenburg Agrarian University is situated in the … of the town.

Ответ: centre

346. There are many places of … in our town.

Ответ: interest

347. It is very important to … promises.

Ответ: keep

348. We must … attentive and polite in our everyday activities.

Ответ: be

349. English is an international …

Ответ: language

350. I study … the Institute of Management.

Ответ: at

351. His name … Pol.

Ответ: is

352. I like … study English.

Ответ: to

353. She likes … go to the swimming-pool.

Ответ: to

354. They want … help me.

Ответ: to

355. The letter is written … me.

Ответ: by

356. The letter was translated … him.

Ответ: by

357. The tests are prepared … the teacher.

Ответ: by

358. He is leaving … Moscow.

Ответ: for

359. We leaved … Saint-Petersburg.

Ответ: for

360. The delegation left … Samara.

Ответ: for

361. My friends go to the institute … bus.

Ответ: by

362. My mother is 40 years …

Ответ: old

363. A summary of career history is a …

Ответ: resume

364. Christopher Columbus discovered …

Ответ: America

365. He went to Moscow …bus.

Ответ: by

366. We speak … our problems.

Ответ: about

367. The teacher speaks … examinations.

Ответ: about

368. She told me … her plans.

Ответ: about

369. We have English … Monday.

Ответ: on

370. I go to the university … bus.

Ответ: by

371. She doesn’t go to the university … Saturday.

Ответ: on

372. To save money in banks is it …

Ответ: profitable

373. Top managers are responsible for the organization’s … .

Ответ: planning

374. Planning, organizing, staffing, leading and controlling are the main functions of …

Ответ: management

375. Abraham Maslow, an American psychologist, said that people seek to satisfy five main …

Ответ: needs

376. Motivation includes providing benefits and …

Ответ: promotions

377. Today management is a developing …

Ответ: science

378. Two or more people starting a business together can set up a …

Ответ: partnership

379. Management is based on scientific …

Ответ: theories

380. There are some differences between business … and etiquette.

Ответ: ethics

381. Each organization can be represented as a three-story structure or a …

Ответ: pyramid

382. Your resume must be free of typographical and grammatical …

Ответ: mistakes

383. Acquisition includes planning that leads to … new personnel.

Ответ: hiring

384. The national flag of the USA has 50 white …

Ответ: stars

385. The national flag of the USA has 13 white and red …

Ответ: stripes

386. The official … of the USA is English.

Ответ: language

387. The USA is washed by 3 …

Ответ: oceans

388. They have a consultation … Friday.

Ответ: on

389. The … of the USA is over 250 mln.

Ответ: population

390. Mount McKinley is the highest peak in …

Ответ: Alaska

391. The … of the USA is Washington.

Ответ: capital

392. The total …of the USA is over 9 mln. sq. km.

Ответ: area

393. The USA is a federal …

Ответ: state

394. The USA is … in natural and mineral resources.

Ответ: rich

395. Great Britain has the official … - The United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland.

Ответ: name

396. The longest … in Great Britain are the Severn, the Thames and the Clyde.

Ответ: rivers

397. The capital of Great Britain is …

Ответ: London

398. Oxford and Cambridge are the oldest … in Great Britain.

Ответ: universities

399. London is the largest political and industrial … of Great Britain.

Ответ: centre

400. The national … of the UK is “Union Jack”.

Ответ: symbol

401. The head of the USA is the …

Ответ: President

402. Liverpool is a large … in the UK.

Ответ: city

403. Scotland is a … of the UK.

Ответ: part

404. The power of the Queen is … by the Parliament.

Ответ: limited

405. England is a … of the UK.

Ответ: part

406. Wales is a… of the UK.

Ответ: part

407. Coal, oil and gas are … resources.

Ответ: mineral

408. A good resume should … attention.

Ответ: attract

409. A good resume should create a positive …

Ответ: impression

410. A good resume should present your …

Ответ: skills

411. The mother of my mother is my …

Ответ: grandmother

412. A … is called sometimes a Curriculum Vitae.

Ответ: resume

413. The father of my father is my …

Ответ: grandfather

414. The mother of my father is my …

Ответ: grandmother

415. The father of my mother is my …

Ответ: grandfather

416. The son of my mother is my …

Ответ: brother

417. The daughter of my father is my …

Ответ: sister

418. The son of my father is my …

Ответ: brother

419. The daughter of my mother is my …

Ответ: sister

420. The head of each faculty is the …

Ответ: dean

421. The official … of the UK is English.

Ответ: language

422. The UK is the largest financial and banking …

Ответ: centre

423. The capital of Northern Ireland is …

Ответ: Belfast

424. The capital of Canada is …

Ответ: Ottawa

425. The first President of America was George …

Ответ: Washington